RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Експерти обговорять наслідки для зовнішньої політики після виборів

У п'ятницю, 15 березня, експерти Міжнародного центру перспективних досліджень проведуть експертне обговорення "Оцінка безпекових викликів: наслідки для зовнішньої політики після виборів в Україні".

Про це центр повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Бачення, в рамках якого більшість держав будували свою безпекову та зовнішню політику останні десятиліття, нестримно змінюється, віддаляючи перспективу світового порядку, позбавленого масштабного насильства та побудованого на спільних цінностях та взаємній вигоді. Значну частину держав світу охопила інституційна слабкість, що виступає каталізатором численних конфліктів. Слабкі держави, розташовані поруч із агресивними сусідами перебуватимуть у стані підвищеної небезпеки, а ревізіонізм набуватиме більшої ваги у зовнішній політиці цілого ряду держав. Міжнародне середовище, включно із здатністю держав та міжнародних організацій створювати та підтримувати надійні гарантії безпеки, значно погіршилося останніми роками та, скоріш за все, і надалі залишатиметься несприятливим для України", - говорять в центрі.

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) запрошує експертів, дипломатів, політиків, науковців, фахівців у сфері зовнішньої політики до обговорення та визначення переліку основних завдань та викликів, які стоятимуть на зовнішньополітичному порядку денному України після завершення виборчого процесу 2019 року.

Питання, які будуть обговорюватись: "Міжнародне середовище сьогодення та глобальні тенденції міжнародної політики", "дефіцит регіональної безпеки та криза інститутів міжнародної безпеки", "ключові міжнародні гравці, які визначатимуть ключові для України глобальні процеси", "виклики та загрози зовнішній політиці та національній безпеці України", "пріоритети та завдання зовнішньої політики України після президентських виборів.