RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Український комбат розповів про ставлення бійців до Порошенка

Українські військові не сприймають чинного президента Петра Порошенка як головнокомандувача, тому не голосували за нього на виборах президента 31 березня 2019 року.

Таку думку "Апостроф" висловив учасник бойових дій, командир штурмової групи батальйону "Донбас", глава "Партії захисників України" Тарас Костанчук.

"Це ставлення людей до президента, який не виконав своїх елементарних обіцянок, навіть по відношенню до людей, які воюють на передовій. Це їхнє ставлення до того, що нам брешуть, обманюють, розповідають про реформу і забезпеченні армії, забезпеченні всім необхідним на лінії фронту - це на 50% неправда", - вважає Костанчук.

На його думку, ми цього можемо не знати, але люди, які перебувають на передовій, бачать, як людей в Україні обманюють і кажуть, мовляв, там все добре.

"Але це не так. Там не вистачає людей, не вистачає забезпечення, не вистачає озброєння. І головне - немає бажання виграти війну. Ті добровольці, контрактники, які пішли туди, щоб виграти війну, не розуміють, чому ми не воюємо. Вони не мають концепції, їм не пояснюють, коли вони підуть в бій, щоб звільнити свою землю і повернутися додому, тому що багато хто там знаходиться тільки тому, що хочуть звільнити свою землю. Цього нерозуміння їм вистачає, щоб не довіряти владі, не довіряти в даній ситуації чинному президенту. Цей президент не виконує їх надій і своїх обіцянок", - додав глава "Партії захисників України".

Отже, військові не розуміють, скільки вони ще там будуть і, головне, коли повернуться додому. "І влада не може їм відповісти, тому що є якісь кулуарні домовленості, Мінський процес, який за великим рахунком вже вмер давним-давно", - додає експерт.

Крім того, Констанчук зазначив, що Мінський переговорний процес себе вичерпав і потрібно формувати іншу, нову форму переговорного процесу, можливо, із залученням Сполучених Штатів Америки.

"Але цього не роблять. Чому не роблять, ми не знаємо. Ми можемо тільки припустити, що це вигідно комусь. Чому в переговорному процесі Медведчук? Чому в переговорному процесі Кучма? Там більше питань, ніж відповідей, а, отже, суспільство просто не довіряє ні цьому процесу, ні тому, що відбувається кулуарно за цим процесом", - каже Тарас Костанчук.

На його переконання, корупційний скандал в армії також вплинув на голосування і ще більше поглибив кризу і недовіру військовослужбовців до діючого керівництва, до президента, який не може не знати, що роблять його люди.

"Навіть якщо ми цього точно не знаємо, але природно, що ми все можемо припускати, як могло бути насправді. Кожен солдат представляє, що на місці президента, якби у тебе був друг по бізнесу Гладковський, товариш з десятирічним стажем, і ти його поставив на ключову посаду не просто так, а для того, щоб він там робив якісь махінації, заробляв гроші. Це звичайна людська логіка. Тому, коли президент ніяк не реагує на скандал - щоб Гладковського заарештували, звільнили, заарештували майно - це навіть не корупція, а мародерство з точки зору воюючих солдатів", - резюмує Констанчук.