RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Названо сімох сірих кардиналів Зеленського, які не потрапили в публічний список

На рішення кандидата в президенти Володимира Зеленського і на саму президентську кампанію штабу впливають сім людей, які, як правило, намагаються уникати публічності.

"В близьке оточення Володимира Олександровича входять бізнес-партнери Борис і Сергій Шефір, сценарист Юрій Костюк, кінорежисери Олексій Кірющенко і Кирило Тимошенко, юрист Руслан Стефанчук і адвокат близький до Ігоря Коломойського Андрій Богдан", - поділилися в команді.

За словами співрозмовника, спікер штабу Дмитро Разумков і керівник "95 кварталу", одні з відомих представників штабу, близькі, але ненастільки як вищезгадані особи.

Відзначається, що названі люди консультують Зеленського з усіх питань. Однак, як зазначає джерело, поки невідомо, які саме посади вони можуть зайняти в разі перемоги Зеленського в другому турі.

"Можливо, вони продовжать його консультувати", - розказало джерело.

У свою чергу, обізнані співрозмовники видання відзначають, що найбільшу кількість претендентів поки що на крісло міністра закордонних справ, зокрема на цю позиції в команді Зе розглядають вищезгаданого Олександра Данилюка, нардепів Анну Гопко та Світлану Заліщук, директора центру "Нова Європа" Альону Гетьманчук і експерта з міжнародних питань Сергія Камишева.

Крім того, отримати посаду при президентові Зеленському може і лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко, який днями прокоментував зустріч з шоуменом.

"Домовленості як такоі немає, але можливо Гриценко очолить РНБО", - припустило джерело.

Як відомо, у вівторок, 9 квітня, Команда Зеленського опублікувала список експертів, а також радників кандидата.

У ньому виявилися:

Екс-перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, який консультує Зеленського з питань транспорту та інфраструктури.

Екс-перший заступник голови Нацтелерадіокомпанії Олександр Харебін - інформаційна і мовна політика, загальнополітичні питання.

Почесний президент і керівник практики банківського та фінансового права юркомпанії Jurimex Данило Гетьманцев - оподаткування, публічні фінанси, банківське право.

Глава ГО "Всеукраїнська організація "Зелений фонд" Олег Бондаренко - екологія, правові питання.

Завкафедрою права Київського національного лінгвістичного університету Олександр Мережко - E-government і народовладдя.

Засновник школи мерів і екс-претендент на посаду мера Хмельницького Руслан Рохов - місцевий і регіональний розвиток.

Юрист Hillmont Partners Вадим Галайчук.

Також в списку вказані троє екс-міністрів: фінансів Олександр Данилюк, економрозвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, екс-заступник міністра юстиції Руслан Рябошапка.

Представниками команди "Зе!" названі спікер Дмитро Разумков, глава передвиборчого штабу Іван Баканов, ідеолог партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук, координатор Олександр Корнієнко, координатор Діджитал напрямку Михайло Федоров і Святослав Юраш.

Як повідомляв "Апостроф", відомий журналіст Денис Казанський пояснив, чого боїться Зеленський і за що він тролить Порошенка.