В Україні вказали на помилку, якої припустився Порошенко перед виборами

Поділ українців на правильних і неправильних під час президентської кампанії Петра Порошенка, може зіграти з Україною злий жарт на парламентських виборах.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив медаіексперт, політтехнолог Олексій Ковжун.

"Це був не найкращий вибір, який нам відгукнеться на парламентських виборах. Справа в тому, що президентська кампанія задіяла націоналістичну риторику. Таким чином, вони поїдали правий націоналістичний електорат, - пояснив він.

На його думку, президент повинен бути президентом всіх українців.

"У нього робота така: він гарант Конституції, прав і свобод. Він повинен говорити: "я люблю вас всіх, навіть тих, чиї погляди не збігаються з моїми, втім, у мене не повинно бути інших поглядів, крім користі державі". Але вийшло, що, зайнявши націоналістичну нішу, Порошенко підвищив відсоток панові Бойку і це відіб'ється вже на парламентських виборах. Адже зараз у Бойка більше 10% і у нас буде значна проросійська група в парламенті", - додав Ковжун.

Детальніше про те, як Порошенко підвищив відсоток Бойку і проросійським силам, читайте в матеріалі "Апострофа": Ставка Порошенка на боротьбу з Путіним відгукнеться Україні восени: в чому небезпека.