RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Зеленського

Солом'янський райсуд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити справу проти кандидата в президенти Володимира Зеленського за фактом розтрати державних коштів, ухвалу суду про це передав до НАБУ голова громадської організації "Український самозахист" Олександр Дудка.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ми звернулися до суду і отримали ухвалу, яка зараз передана до НАБУ. Цією ухвалою слідчий суддя Солом’янського райсуду постановив внести дані до ЄРДР за фактом розтрати державних коштів", - сказав він.

Як зазначив громадський активіст, засновник ТОВ "Кіноквартал" Володимир Зеленський отримав від Державного агентства з питань кіно частину коштів, які були витрачені на зйомки фільму "Я, ти, він, вона". Відповідно до законодавства, цей фільм мав бути знятий українською або кримськотатарською мовами. Натомість він був повністю російськомовним. Таким чином, на думку громадських активістів, у цьому є ознаки кримінального правопорушення - розтрата державних коштів.

Олександр Дудка розповів, що за даним фактом він звертався до правоохоронних органів ще в січні поточного року. Натомість його звернення було перенаправлено до НАБУ, яке проігнорувало заяву про злочин. Після цього, він звернувся до Солом’янського райсуду, який і зобов’язав НАБУ відкрити справу за фактом розтрати державних коштів.

До цього, на початку березня директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що Бюро не розслідує справ, у яких фігурують кандидати на посаду президента.