RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У США пояснили, навіщо Путін влаштував Зеленському "сюрприз" з паспортами

Прийняттям указу про введення спрощеного порядку отримання російських паспортів на окупованому Донбасі, президент Росії Володимир Путін хотів перевірити на міцність переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського.

У цьому впевнений представник США по Україні Курт Волкер, передає ВВС.

"Було бажання спробувати перевірити на міцність президента Зеленського. Але з іншого боку, якщо це дійсно буде так і допоможе виконати Мінські угоди, я не думаю, що хтось став би заперечувати. В кінцевому рахунку, ми хочемо, щоб жителі Донбасу жили в безпеці, щоб там було відновлено економіку, щоб вони мали можливість піклуватися про себе і свої сім'ї, щоб держава там надавала всі необхідні послуги і щоб люди повернулися до нормального життя", - сказав він.

Волкер висловив упевненість в тому, що найближчим часом такий сценарій цілком можливий.

"Це, безумовно, може статися, в цьому немає сумнівів. Але це потребує від Росії вивести свої війська і щоб припинилося існування так званих самопроголошених республік, щоб було відновлено нормальну роботу українських муніципальних структур. Українці повинні виконати свою частину, що має на увазі дотримання перемир'я, хоча зараз їм це складно виконати, оскільки по ту сторону лінії фронту воює Росія; провести амністію по відношенню до тих, хто скоїв злочини, які є частиною цього конфлікту; повинні бути проведено місцеві вибори; а територіям повинно бути привласнено особливий статус, як це і сказано в Мінських угодах", - уточнив дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Волкер зробив емоційну заяву про Україну.