RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні назвали помилки Вакарчука, порівнявши з проектом Зеленського

Лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який у четвер, 16 травня, оголосив про старт свого політичного проекту "Голос", вже встиг допустити ряд помилок.

Про них в коментарі "Апострофу" розповів політичний експерт Ярослав Макітра

""Це все затягнута історія. Потрібно було або демонструвати політичні амбіції на президентських виборах, або взагалі не показувати ці амбіції і стартувати з новим проектом. Більш того, для значної частини виборців Вакарчук сприймається як людина, яка технологічно допомагала Порошенкові отримати свій результат. За рахунок тільки новизни пройти в парламент буде складно. Потрібна відмінність від того ж Зеленського, адже копія завжди гірша за оригінал. А зараз проект Вакарчука виглядає як спроба технологічно скопіювати Зеленського. Навіть назва партії "Голос" асоціюється з шоу, в якому брав участь Вакарчук. Як "Слуга народу" у Зеленського. Очевидно, що це спроба перенести свій телевізійний образ в політику. Але потенціал є і боротися за 5% він все ж зможе", - пояснив він.

Проте, не дивлячись на зжужмленість презентації, за словами політтехнолога, шанси у "Голоса" є і досить непогані, адже Вакарчук, маючи громадянську позицію, не впав у політику з неба.

"Його електорат - це частина виборців Порошенка, в основному, на заході України, які голосували за Порошенка з причини відсутності іншого кандидата, більш прийнятного. Крім того, в команді Вакарчука є нові люди для великої політики", - додав політтехнолог.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Більше, ніж у Зеленського: як Вакарчук увірвався у велику політику.