RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

На виборах у Раду українці голосують за майбутню коаліцію - Ніколаєнко

На виборах 21 липня українці будуть вибирати склад парламентської коаліції, яка повинна сформувати уряд і взяти на себе відповідальність за економічний розвиток країни, тому до її складу повинні увійти професіонали, які мають за плечима успішний досвід.

Про це в студії телеканалу "112 Україна" заявив Андрій Ніколаєнко, кандидат в народні депутати від "Батьківщини" і лідер партії "Основа".

"Громадяни хочуть зрозуміти, яку країну будуватиме президент Зеленський і яким чином до цього можна прийти. Одного бажання змінити країну - недостатньо. Разом з молодими політиками, до управління державою необхідно залучати професіоналів, які компетентні в конкретних галузях. Крім обіцянок, необхідно мати за плечима успішний досвід, виконані обіцянки і реальні справи", - зазначив Ніколаєнко.

За словами політика, нова коаліція дій повинна об'єднатися навколо ефективної стратегії стрімкого розвитку економіки, тому що нинішні темпи зростання ВВП програмують подальше відставання України від усього світу.

"Повинна бути чітка стратегія розвитку, тому що зростання економіки в 3% і навіть 5% не рятує Україну. Тільки щоб обслуговувати зовнішній борг, треба забезпечити зростання економіки, як мінімум, в 6,4% річних. Тому для розвитку необхідні темпи зростання економіки не менше 7-10%. Це можливо реалізувати, і в світі досить багато успішних прикладів. Але для цього необхідно швидко проводити структурні реформи, стимулювати розвиток промисловості, формування середнього класу суспільства", - резюмував політик.