RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Кандидат у депутати розповів про численні порушення ОВК на 210 округу

Окружна виборча комісія на 210 окрузі допустила ряд порушень під час проведення виборів та підрахунку голосів.

Про це йдеться в заяві виборчого штабу кандидата у народні депутати по виборчому округу №210 Бориса Приходька.

"Два дні я очікував на об’єктивне і справедливе встановлення підсумків голосування у 210-му виборчому окрузі. Однак на сьогодні діяльність голови ОВК Оксани Соколовської та членів комісії не дозволяє встановити результати виборів. У комісії увесь цей час ведуться дії, спрямовані на фальсифікацію підсумків голосування. В округах Чернігівської області уже завершується встановлення результатів, документи передаються в ЦВК, натомість в ОВК №210 не прийнято всі протоколи від дільничних виборчих комісій", - пише кандидат у своєму зверненні.

Він зазначив, що комісія наразі намагається анулювати результати виборів на дільницях, де він "отримав перемогу зі значним відривом від основного конкурента". Також кандидат повідомив, що за рішенням голови ОВК почався перерахунок бюлетенів.

"Порушено порядок ведення засідання ОВК, до того ж має місце системне порушення кворуму. Ніхто не контролює кількість членів комісії, присутніх на засіданні. Окружна виборча комісія зробила значну перерву у своїй роботі, хоча відповідно до закону, її засідання має бути безперервним ", - додав Приходько.

Також кандидат розповів про порушення комісії під час самого голосування та переслідування правоохоронцями представників громадської організації, яка проводила екзитпол.

"Все, що відбувається на ОВК зараз наводить на думку, що голова ОВК Соколовська діє в інтересах одного з кандидатів і намагається сфальсифікувати результати виборів в окрузі. До слова, голову комісії в ОВК 210 замінили буквально за два тижні до дня голосування. Вона вибірково спілкується із журналістами, не даючи коментарів і пояснень", - пише кандидат.

Борис Приходько зазначив, що його команда готує звернення до поліції щодо названих фактів.

"Я впевнений у нашій перемозі, але підрахунок голосів, що відбувається із порушеннями, свідчить про те, що наш результат просто намагаються вкрасти. Дії голови і членів ОВК призводять до неможливості законного встановлення підсумків голосування", - сказав він.