RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На 106-му окрузі зафіксовані масові порушення та фальсифікації - блогер

На 106-му окрузі у Сєвєродонецьку Луганської області зафіксовано масові порушення та фальсифікацію.

Про це заявив блогер Олег Мельничук на своїй сторінці в Facebook, передає "Гордон".

Спостерігачі на виборах і очевидці заявляють про масові фальсифікації на 106-му окрузі, імовірно, кандидатом Валерієм Чернишом. Після підрахування на багатьох дільницях було переписано протоколи. Деякі факти порушень навіть було знято на відео. Зокрема, на одному з роликів видно, як члени комісії, вийшовши з дільниці, зірвали пломби на коробках із бюлетенями і розпакували пакети. На іншому відео члени комісії посеред вулиці дістають із пакета паспорти та незаконно вкидають у виборчу урну бюлетені", – написав Мельничук.

Він опублікував у соцмережі відео порушень.

На 106-му окрузі підраховано 100% протоколів, переможцем, згідно з даними в електронній системі Центрвиборчкому, став кандидат від "Слуги народу" Олексій Кузнєцов (21,49%), йому поступився самовисуванець Юрій Фурман (19,37%). Валерій Черниш, про якого пише Мельничук, балотувався від "Опозиційної платформи – За життя" і посів третє місце (18,17%).

Пізніше стало відомо, що на 106 виборчому окрузі (Сєвєродонецьк) в Луганській області будуть перераховані голоси на 5 дільницях. За таке рішення проголосувала окружна виборча комісія через численні повідомлення про порушення і фальсифікації по даному округу, передають місцеві журналісти.