RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Адвокат Шевчук розповів про стеження за кандидатом на довиборах в Харківській області Юлією Світличною: фото та відео

На довиборах до Верховної Ради по 179-му округу на незаконному стеженні за лідером виборчих перегонів Юлією Світличною упіймали двох в штатському.

Як передає "Цензор.НЕТ", про це повідомили довірена особа Світличної Анатолій Попов і адвокат Олексій Шевчук.

За словами Попова, волонтери неодноразово фіксували незаконне стеження за кандидатом.

"Зокрема, такий інцидент зафіксований 20 лютого під час роботи лідера виборчих перегонів в Лозовій. Спіймали на незаконному стеженні двох чоловіків в штатському на мазді червоного кольору з херсонською реєстрацією", - заявив Попов.

Попов зазначив, що проводили стеження люди представилися співробітниками правоохоронних органів, але пред'явити посвідчення відмовилися.

"Юлія Світлична є лідером виборчих перегонів в 179 окрузі. Мета таких протиправних дій очевидна: грубе втручання у виборчий процес і перешкоджання нашому кандидатові вести законну агітацію. Ми звернулися в ДБР і Нацполіцію з вимогою перевірити, хто з представників влади віддавав наказ вести стеження за Юлією Світличною", - повідомив Попов.

Адвокат Шевчук підкреслив, що не виключає підготовку протиправних дій щодо нанесення фізичної шкоди Юлії Світличної з метою усунення з виборчих перегонів рейтингового кандидата.

"Слідство має визначити, чи були залучені до протиправних дій представники правоохоронних органів в офіційний робочий час. Ми вважаємо, що існує загроза нанесення фізичної шкоди Юлії Світличної з метою усунення з виборчих перегонів кандидата-лідера. Ці факти протиправних дій необхідно оперативно розслідувати", - резюмував Шевчук.

Раніше в Комітеті виборців України заявили про застосування в 179-му окрузі іншої брудної технології - висунення клону. ЦВК зареєструвала двійника лідера виборчих перегонів Юлії Світличної.