RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У разі виборів до парламенту проходять чотири партії, в лідерах "Слуга народу" і ОПЗЖ - RTS

Якби вибори до Верховної Ради відбулися в найближчі вихідні, то в парламент пройшли б чотири партії.

Про це йдеться в опитуванні громадської думки компанії RTS ("Роботизовані телесистеми"), результати якого були представлені в ІА "Інтерфакс-Україна".

За результатами дослідження, якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, то найбільшу кількість голосів було б віддано за партію "Слуга народу" (Д. Арахамія, А. Корнієнко, Р. Стефанчук) - 29,7%, "Опозиційну платформу - За життя "(Ю. Бойко, В. Рабинович, В. Медведчук) - 19,2%, "Європейську солідарність" (П. Порошенко, А. Парубій, І. Геращенко) - 14,7% і "Батьківщину" (Ю. Тимошенко, С. Тарута) - 9,3%.

Інші партії набирають недостатньо для проходження в парламент: Партія Шарія - 4,5%, Радикальна партія Олега Ляшка - 3,5%, Сила і честь - 3,2%, Голос - 2,9%, Громадянська позиція - 2,7% , Українська стратегія Гройсмана - 1,9%, Самопоміч - 1,7%, Свобода - 1,5%, Опозиційний блок - 0,9%, Національний корпус - 0,6%.

На питання про рівень довіри Верховної Ради думки респондентів розподілилися наступним чином: 45% - зовсім не довіряють, 23,3% - швидше не довіряють, повністю довіряють - 5,25%, швидше довіряють - 16,6%, не змогли відповісти 10%.

Розпуск Верховної Ради повністю підтримують 32,3%, а скоріше підтримують 12,3% опитаних, не підтримують 24,3%, скоріше не підтримують 12,8%.

Директор RTS Антон Соколов заявив, що компанія планує активно працювати на місцевих виборах і має ряд замовлень від міжнародних організацій, посольств та органів місцевого самоврядування.

Технологія, яку використовує компанія, дозволяє проводити дослідження в окремих областях і регіонах України і працювати з великим масивом даних за допомогою отримання інформації за допомогою випадкової генерації мобільних телефонних номерів.

Для отримання репрезентативної вибірки було опитано населення України віком від 18 років у всіх областях України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Для отримання відповідей респондентів була використана технологія CATI. Кількість опитаних - 3000 осіб. Статистична похибка дослідження: +/- 2,5%. Опитування проходило 22-25 червня.