RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Порошенко веде на вибори в Боярці корупціонера та колишнього регіонала - ЗМІ

"Європейська солідарність" має намір підтримати Вадима Гедульянова як кандидата на голову Боярської об’єднаної територіальної громади, навіть попри те, що екс-голові Києво-Святошинської райради вручили підозру у скоєнні корупційного злочину.

Про це розповідають журналісти видання "Коментарі".

Гедульянова підозрюють у розтраті більш як мільйона бюджетних грошей, виділених на ремонт адмінбудівлі райради. У разі доведення вини йому загрожує до 5 років ув’язнення.

28-річний Вадим Гедульянов - у минулому член Партії регіонів (вийшов після розстрілів на Майдані в лютому 2014), випускник юридичної академії Ківалова. У Боярці опинився 2015 року, як пишуть ЗМІ, за протекцією колишнього голови Києво-Святошинської райради Олександра Тигова (Гедульянов і син Тигова навчались в юридичній академії). Незабаром він зайняв місце Тигова в райраді.

"Куратором Гедульянова була керівниця РДА Мирослава Смирнова, близька до кума міського голови Києва Артура Палатного. Смирнова була помічницею Палатного у 7 скликані Верховної Ради", - пишуть "Коментарі".

У 2019 році Гедульянов не підтримав Смирнову, вона балотувалась на дочасних парламентських виборах від "Удару", а Гедульянов підтримав кандидата від "Слуги народу".

Журналісти зазначають, що у 2015 у декларації Гедульянова не було квартир, машин або землі.

"В 2017 році Вадиму Гедульянову вдалося купити дві великі квартири під Києвом за ціною в десятки разів нижче за ринкову. Гедульянов у декларації вказує, що квартира на 100 кв метрів йому нібито коштувала усього 210 000 грн, а за другу, на 79 кв, він віддав лише 159 000 грн. Виходить, що ціна квадратного метра у люксовому житловому комплексі для Гедульянова склала 2000 грн. За даними сайту нерухомості, ціна квадратного метра у цьому ЖК складає у середньому 14 000 грн. У 2017 у Гедульянова з`являється авто Toyota land cruiser Prado. Машина на сайтах з продажу авто коштує від 25 тисяч доларів. Станом на 2016 у Гедульянова заощаджень було задекларовано всього 1000 доларів та 152 тисячі грн готівкою. Зарплата в Києво-Святошинській райраді в нього була лише 24 000 грн", - пишуть журналісти.

Журналісти задаються питанням, як екс-голова райради пройшов антикорупційну перевірку у "Європейській солідарності", та підозрюють, що протекцію Гедульянову надає нардеп від "ЄС" Вікторія Сюмар.

"Кадровий голод, про який розповідає президент України Володимир Зеленський, схоже став глобальним трендом. З початком передвиборчої кампанії він прослідковується у головного конкурента "Слуги народу" - партії "Європейська солідарність", що, відчуваючи кадровий голод, просуває на виборну керівну посаду в області людину, яка є типовим зрадником і підозрюється у казнокрадстві. Саме така нерозбірливість може призвести до втрати електоральної підтримки "Європейської солідарності", - підсумовують журналісти.