RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вибори на Донеччині: Новинський прокоментував рішення щодо низки прифронтових територій

Центральна Виборча Комісія ще 8 серпня скасувала вибори одразу у 18-ти територіальних громадах Луганської та Донецької областей. А 11 серпня народний депутат Вадим Новинський подав позов до шостого апеляційного адмінсуду на таке рішення ЦВК. Адже, як відзначив нардеп, воно позбавляє жителів прифронотвих територій законного права на волевиявлення.

Про це йдеться в сюжеті Апостроф ТВ.

Справу у суді розглядають вже місяць. Тим часом стартувала виборча кампанія. Натомість ЦВК посилається на листи Донецької та Луганської ОДА і правоохоронних органів. У них йдеться про те, що наразі є загроза безпеці громадян під час організації та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

"Насправді підстав для такого рішення ЦВК - немає", - каже народний депутат Вадим Новинський.

"Вибори президента і парламента проводились и в 2014 році, і в 2015, і в 2019 на территориях, где зараз скасовано вибори. Хочете сказати, що при президенті Порошенку було більше безпеки, чим тепер? Це неправда", - вважає нардеп.

На Донеччині наразі вибори скасовано у населених пунктах, що розташовані безпосередньо біля лінії фронту. А от на Луганщині не тільки у прифронтових містах і селах, але й в адміністративному центр області Сєвєродонецьку та іншому великому місті - Лисичанську. Чи відбудуться у всіх цих громадах вибори, тепер має визначити апеляційний адміністративний суд.