RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Поведінка Терехова в Харкові може коштувати Авакову посади - експерт

Ігор Терехов як кандидат в мери Харкова може стати великою проблемою як для президента Володимира Зеленського, так і для глави МВС Арсена Авакова.

Таку думку в Facebook висловив політичний експерт Володимир Цибулько.

За його словами, у відносинах між Зеленським і Аваковим намітився розкол.

"Принаймні те, що за провальну аваковську версію справи Шеремета довелося публічно червоніти не Авакову, а Зеленському, в ОП можуть використовувати, щоб хоча б обмежити апетити аж надто самостійного міністра. Ще один подібний скандальний провал цілком може коштувати міністру посади. А такий провал дуже можливий, тому що ще один спільний проект у Банкової і Авакова є - він в Харкові і звуть його Ігор Терехов, в.о. мера міста і кандидат на посаду міського голови на позачергових виборах в жовтні", - написав Цибулько.

На думку експерта, "погана справа тут не в тому, що Терехов ці вибори може програти. Тому що в такому випадку Банкова просто спробує налагодити відносини з іншим міським головою. Проблема в самому Терехову як у особистості. Він дозволяє собі просто немислиме, як для кандидата".

"Не можна кандидату на виборну посаду говорити власній охороні застосовувати фізичну силу щодо журналіста, який ставить незручне запитання. Категорично не можна! А Терехов так зробив. Тепер їм зайнялися і профільний комітет Ради, і НСЖУ, інші журналістські організації. І просто журналісти тепер точно не пропустять нагоди нагадати йому не тільки цей гріх, але і всі інші - у чиновника Терехова їх більш ніж достатньо. А в Харкові про його маніпуляції з міським бюджетом знають не тільки журналісти. Просто раніше все це за межі Харкова не виходило", - вважає Цибулько.

Але харківські вибори, впевнений експерт, "чим ближче до дня голосування обов'язково стануть предметом регулярної уваги загальноукраїнських ЗМІ - також і Терехов як кандидат. І тут йому пригадають все - агресію проти журналістів, підпали автомобілів своїх опонентів, зловживання з грошима міста, дружбу з олігархами , які відверто наживаються за рахунок Харкова".

"Публічна картина вийде дуже неприємна: Аваков і офіс президента підтримують корупціонера з кримінальними нахилами в стилі 90-х. Проблема не в тому, що Терехов вибори може програти. А в тому, що Зеленському знову доведеться червоніти і пояснювати. На цей раз - як так вийшло, що Ігор Терехов став улюбленим кандидатом його найближчого оточення. Ну і хто йому підсунув таку свиню - Зеленському теж доведеться згадати. І зробити оргвисновки", - підсумував Цибулько.

Після смерті Геннадія Кернеса тимчасовим виконувачем обов'язків мера Харкова став колишній перший заступник Кернеса Ігор Терехов. Дострокові вибори в Харкові призначено на 31 жовтня 2021. Терехов, хоч і заявляє, що ще не думає про своє балотування на пост мера, фактично вже давно веде передвиборчу кампанію в місті.