RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​Кидалово: відомий журналіст вказав на найбільший провал зовнішньої політики Путіна

Судячи з останніх дій США президент Росії Володимир Путін зазнав розгромної поразки на міжнародній арені.

Про це у своєму блозі на сайті "Ехо Москви" пише відомий журналіст Євген Кисельов.

"59 американських крилатих ракет, випущених по авіабазі в Сирії за наказом президента США Дональда Трампа, означають, що путінська зовнішня політика накрилася навіть не мідним тазом, а тим самим місцем, назву якого, на жаль, не можна вимовити вголос — але всі ви його знаєте", - пише Кисельов.

При цьому журналіст зазначив, що поразки Кремль зазнав не тільки в Сирії: "Водіння хороводів навколо Трампа обренулось чи не найбільшим зовнішньополітичним провалом за всі путінські роки. Санкції з Росії Трамп знімати не збирається, навпаки, якщо в Сирії так і далі справа піде, США обіцяють ввести нові санкції. Анексії Криму ні де-юре, ні де-факто новий американський президент визнавати не збирається, навпаки, говорить, що Крим повинен бути повернений Україні".

Також Кисельов згадав про спроби Трампа налагодити дружбу з Китаєм, проти яких Пекін по всій видимості не заперечує: "І вже зовсім біда — на першій зустрічі з Трампом китайський лідер Сі Цзіньпін, начебто путінський союзник (чи у всякому разі Путіну і компанії так здавалося) висловлює розуміння американських ударів по авіабазі в Сирії".

Журналіст продовжує: "Якщо говорити мовою, якою з деяких пір все частіше висловлюються російські дипломати, це "кидалово". При цьому він звернув увагу на обіцянку РФ закрити небо над Сирією своїм ППО – "захищати Асада його російські покровителі не стали".

Як повідомляв "Апостроф", в США дійсно заговорили про можливість введення нових санкцій проти РФ і Ірану через Сирію.