RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні пояснили, навіщо Тіллерсон їде до Порошенка

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко назвав цілі майбутнього візиту глави Державного департаменту США Рекса Тіллерсона в Київ.

Про це Ярошенко написав у своїй колонці на "Апострофі".

"Візит Рекса Тіллерсона в Україну є логічним продовженням візиту президента України Петра Порошенка до Вашингтона. Швидше за все, відносини між двома країнами будуть вибудовуватися за участю Державного секретаря Рекса Тіллерсона і міністра оборони США Джеймса Мэттиса", - припустив Ярошенко.

На думку експерта, одного візиту глави Держдепу мало для подальшого розвитку американо-українських відносин. "Проте, все ж це перший візит, який буде тестом для нинішнього американського істеблішменту щодо того, наскільки вигідна Україна з точки зору нинішніх американських інтересів, наскільки прагматичним може бути співпраця з Україною, можливо, у сфері військово-технічного співробітництва та енергетики", - вважає Ярошенко.

У той же час експерт вказав на те, що візит Тіллерсона у перші півроку перебування нинішньої американської команди при владі є позитивним моментом. Від цієї поїздки будуть залежати подальші візити в Україну Джеймса Мэттіса та Майка Пенса.

"Візит Тіллерсона для України - це сприятлива можливість на тлі скандалу з Росією в Сполучених Штатах, на тлі того, що міжнародна ситуація навколо України більш сприятлива, ніж була в кінці 2016 року, на тлі того, що переговорні позиції України в Нормандському форматі посилилися за три роки", - вважає Ярошенко і додає, що це також хороший шанс активізувати співпрацю з США і знайти підхід до співпраці з Трампом. Тому візит Тіллерсона стане своєрідним тестом для України, який покаже, наскільки вона може скористатися можливістю.

Читайте також повний текст колонки Євгена Ярошенка на "Апострофі": "Людина Трампа їде в Київ тестувати українську владу".