RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Стало відомо, чим Порошенко сильно дратує ЄС

Європейських політиків, в тому числі і в Нідерландах, почало дратувати, коли президент України Петро Порошенко та інші представники влади використовують Євросоюз в своїх піар-промовах.

Про це "Апострофу" повідомили джерела європейських дипломатичних колах, коментуючи виступ Нідерландів на саміті ЄС-Україна проти включення в текст підсумкової декларації пункту про можливість вступу України в Європейський Союз.

"Це позиція не тільки Нідерландів, фактично Нідерланди висловили те, що думають багато інших країн, зокрема Німеччина і Франція, які відчувають, що їх тут обдурили, і тому це все стає позицією всього Європейського Союзу. Тут (європейських політиків, - "Апостроф") вже починає діставати використання ЄС у всіх піар-промовах українських політиків: мовляв, все, що ні станеться з Україною, відразу ж ваш президент з цього робить піар і ніколи не питає, чи згодні ми, щоб нас так використовували", - відзначили джерела.

За їхніми словами, якщо українська влада зробить висновки і не буде далі використовувати країни ЄС для внутрішньополітичних ігор, то у ще Європі готові терпіти.

"А якщо далі буде таке тривати, то ми не дозволимо щоб нас використовували", - розповів співрозмовник видання.

Детальніше про складнощі відносин Євросоюзу, України, США та Росії читайте в матеріалі, "Макрон не допоможе: "перемоги" України стали сильно дратувати Європу", який опублікований на "Апострофі".