RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Проросійська партія виявилася організатором антиукраїнської акції в Угорщині

Проросійська партія "Йоббік" виявилася організатором антиукраїнської акції, проведення якої заплановано на 13 жовтня під посольством України в Будапешті.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на директора департаменту інформаційної діяльності Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослава Галаса.

Із закликом вийти на акцію виступила угорська релігійна протестантська організація "Церква повернення додому", але організатор у акції інший.

"Організатором акції є права партія "Йоббік". Саме вона збирає людей під посольство України в Будапешті. Однак цю акцію не треба розцінювати як офіційну позицію Угорщини. Партія "Йоббік" є опозиційною, це її спроба заявити про себе напередодні виборів", - повідомив Галас.

За його словами, політсила раніше намагалася отримати підтримку на Закарпатті та деякий час там функціонувала приймальня депутата і члена партії Бейлі Ковача, але була закрита за рішенням суду.

За словами Галаса, 13 жовтня українські патріоти проведуть дзеркальну акцію під генеральним консульством Угорщини в Ужгороді.

Що стосується акції в Будапешті, то в ній має намір взяти участь депутат Європарламенту Крістіни Морваї. Раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну євродепутату за поїздки на окупований Донбас і підтримку бойовиків "ДНР/ЛНР".

Нагадаємо, ультраправа націоналістична партія "За кращу Угорщину", більш відома як "Йоббік" (Jobbik Magyarországért Mozgalom), неодноразово висловлювала свою прихильність ідеї відокремлення Закарпаття від України. Представники політсили мають міцні зв'язки з РФ і неодноразово зустрічалися з її лідерами. Члени "Йоббік" також постійно контактують з лідерами терористичних угруповань на Донбасі.

Також читайте матеріал "Апострофа": Путін розпалює сепаратизм ще в жодному регіоні України та вже вибрав союзника.