RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У нас своє бачення історії: в Україні висловилися про причини і шляхи вирішення конфлікту з Польщею

Посол України в Польщі Андрій Дещиця прокоментував загострення у відносинах Києва і Варшави, зазначивши, що "ми маємо різні підходи та оцінки історичного минулого".

Про це він повідомив в інтерв'ю "ВВС Україна".

"Історична політика досить активно обговорювалася в передвиборній кампанії два роки тому. У програмі партії "Право і Справедливість" вона займали одне з пріоритетних місць. Тому обговорення історичних питань стояло на порядку денному. Але на даний момент, мені здається, Польща повинна також зрозуміти позицію української сторони, яка має своє бачення спільної чи української історії", - каже посол.

Він вказав на необхідність уникати використання історичних питань у політичних спекуляціях.

"Думаю, історики обох країн повинні представити свої позиції і зрозуміти один одного. Важливо, щоб політики не використали питання історичного минулого для досягнення своїх політичних цілей. Завжди треба пам'ятати про те, що дуже важливо зберегти стратегічне партнерство з Польщею", - зазначив Дещиця.

Також він підкреслив, що в історичній ретроспективі ворожнеча між Україною і Польщею ніколи не йшла на користь жодній зі сторін.

"Історія нас вчить, що коли Україна і Польща воюють між собою, то це не йде на користь жодній стороні. Маємо приклади, коли в результаті боротьби двох країн втрачала незалежність спочатку україну, а потім Польща. Якщо і далі будемо пам'ятати історію з цієї точки зору, то добра не буде обом країнам. Крім історичних питань у нас дуже багато сфер співробітництва, які успішно розвиваються. Не слід акцентувати увагу тільки на історії і використовувати історичні непорозуміння для створення проблем в інших сферах", - сказав дипломат.

Детальніше про загострення у відносинах Києва і Варшави читайте в матеріалі "Апостроф": "Є лише одне рішення: що думають у Польщі про скандал з Україною".