RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про причину можливої відмови Порошенко їхати на саміт Східного партнерства

Президент України Петро Порошенко може не поїхати на саміт "Східного партнерства" у Брюссель, якщо не будуть внесені зміни в проект декларації заходу.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Наголошується, що для України ця декларація не виглядає амбітною. Зокрема, документ не уявляє перспективи вступу в ЄС для України.

Також Київ не влаштовує посилання на заяву лідерів Євросоюзу, зроблене в грудні 2016 року, яке було прописано під Нідерланди, переконуючи Амстердам підтримати угоду про асоціацію ЄС з Україною. У документі говориться, що угода не тягне автоматичного членства України в Євросоюзі. Підкреслюється, що Київ хоче більш позитивного меседжа.

Як пишуть журналісти, європейські дипломати сумніваються, що можна ще щось змінити саме в цьому розділі. Вони підкреслюють, що проти будь-яких, більш амбітних заяв виступають в першу чергу Нідерланди.

За словами дипломатів, з роздратуванням в ЄС пов'язані також загрози Порошенку, що його не буде на саміті "Східного партнерства".

Детальніше про поточний рівень відносин України і ЄС читайте в матеріалі "Апостроф": "Україні загрожує зупинка безвізу з ЄС: причина і вісім кроків, які врятують ситуацію".