RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Нова зустріч Суркова та Волкера по Україні: з'явилося важливе уточнення

Четвертий раунд переговорів між спецпредставником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером і помічником президента РФ Владиславом Сурковим запланований на наступному тижні.

Про це в ефірі радіостанції "Коммерсант FM" сказав посол США в Росії Джон Хантсман, передає УНІАН.

"Обидві сторони зустрінуться наступного тижня", - зазначив він.

Дипломат підкреслив, що попередні три раунди переговорів "були непродуктивні".

"Мені здається, це вже буде четвертий раунд переговорів. Сподіваюся, що на четвертому раунді будуть вже ознаки успіху. Я сам надихнув", - каже посол.

Також він заявив, що США і РФ відходять від нижчої точки у стосунках, але їм слід подолати нинішні протиріччя.

"У політиці та міжнародних відносинах немає такого поняття, як точка неповернення, є таке поняття, як цикл відносин. І цикл, через який ми проходимо, який, я сподіваюся, стає стабільним, ми відходимо від самої нижчої точки (відносин)", - сказав Хантсман.

На його думку, значне погіршення відносин між Вашингтоном і Москвою відбулося в результаті двох подій: перше - це Україна і Крим, а друге - вибори 2016 року (в США)".

Дипломат каже, що хотів би, щоб Мінські домовленості були виконані, після чого піде скасування санкцій проти Росії. Також посол додав, що питання України є головною перешкодою у налагодженні відносин США і Росії.

Про попередній зустрічі Курта Волкера з Владиславом Сурковим читайте в матеріалі "Апостроф": "Трамп і Путін готують прорив щодо Донбасу: сценарій завершення війни".