RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

The Times дізналося про плани Кремля розгойдати ситуацію в ще одному регіоні України

Британському виданню The Times стало відомо про існування російського плану по розгортанню проросійських протестів в Запорізькій області України в рамках більш широкої мети дестабілізації ситуації в країні.

Про це в своїй статті повідомляє журналіст The Times Том Парфітт.

Стаття називається "Операція Троя: російський план поширення хаосу в Україні". У ній розповідається про план, який називався "Троя" і був посланий в Кремль в листопаді 2014 року колишнім депутатом російської партії влади "Єдина Росія" Олексієм Муратовим. У 2014 році Муратов був призначений представником президента РФ Володимира Путіна у бойовиків "ДНР".

Згідно з планом, Муратов пропонував інвестувати 181 000 доларів на проросійські хвилювання в Запорізькій області. З них 40 000 повинні були піти на організацію протестів, 10 000 на підтримку мережі агентів в силових структурах України і до 49 000 - на покупку транспорту.

Про існування плану дізналися зі зливів електронної пошти впливового путінського радника - Владислава Суркова, якого вважають відповідальним за "український напрямок" кремлівської політики.

Також повідомляється, що план не був приведений в дію і невідомо, наскільки серйозно до нього поставилися в Кремлі.

Детальніше про "гібридні" методи ведення війни Росією і планах щодо України читайте в інтерв'ю "Апострофа" з військовим експертом і народним депутатом Дмитром Тимчуком: Головний упор Путіна був не на Донецьк і Луганськ, а на два інших міста України.