RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тиск зростає: в Україні озвучили свіжий прогноз по миротворцям на Донбасі

Посилення тиску на Кремль прискорює процес введення миротворчого контингенту на окуповану територію Донбасу, що може дати результати вже в найближчому майбутньому.

Про це "Апострофу" розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

"Зараз, незважаючи на всі внутрішнє - і зовнішньополітичне загострення навколо Росії, обставини складаються так, що відкладати далі неможливо. Внутрішній російський тиск щодо того, що відбувається на окупованому Донбасі, зростає. Також діють санкції, і що б про них не говорили, вони завдають значної шкоди, ситуація погіршується, тому Росії важливо зрушити з місця", - зазначив Романенко.

Посилення тиску країн Заходу на Росію має зіграти на руку Україні, але тільки при правильному використанні даної ситуації.

"Україна, безумовно, повинна використовувати цю ситуацію, щоб у черговий раз продемонструвати підступність дій російського керівництва і їх наслідки не тільки для себе, але і для могутніх європейських держав. Вже визнають вплив Росії на Brexit, на вибори в країнах-членах ЄС, від такого втручання постраждали і Сполучені Штати", - резюмував військовий.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війна на Донбасі: кроки вперед можуть бути найближчим часом.