RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Червона лінія пройдена: Росії напророкували великі проблеми

Після невиконання Росією вимог США з хімічної зброї, використаної під час замаху на колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля, в дію вступить ще одна хвиля санкцій, які будуть дуже важкими для економіки РФ.

Про це "апостроф" розповів експерт міжнародник Григорій Перепелиця.

За його словами, отруєння Скрипаля було останньою краплею, після якої терпіння Заходу лопнуло.

"Якщо бути чесним, санкції, які ввели проти Росії за анексію Криму і невиконання Мінських угод, мають "косметичний" характер – точковий і секторальний. Тому серйозного впливу вони на Росію не мають. І навіть якщо говорити про ті санкції, які почали діяти з кінця серпня, Росія відбулася легким переляком. Рубль трішки впав, але потім відновився. Іншою буде наступна хвиля санкцій, які запровадять за три місяці після невиконання ультимативних вимог США у зв'язку з отруєнням Скрипаля. Ці вимоги фактично неможливо виконати, бо як Росія може допустити інспекторів на свої хімічні об'єкти і дати гарантію більше не використовувати хімічну зброю? Росія ніколи не дасть таких гарантій. А без них запустять другу хвилю санкцій, набагато жорсткіших – від яких справді може постраждати економіка Росії" , - розповідає Перепелиця.

У той же час, в Кремлі не вірять по-справжньому в те, що друга хвиля санкцій буде запущена в повній мірі. Там сподіваються, що це всього лише блеф.

"Росіяни упевнені в цьому, бо мають чотирирічний досвід перебування під санкціями. Обама теж "креслив" червоні лінії про застосування Збройних сил США проти Сирії і режиму Асада, тільки-но Асад удруге застосує хімічну зброю. Її застосували вдруге, втретє, і Путін зрозумів, що ніяких червоних ліній немає... І зараз він думає приблизно так: Конгрес затвердив, і це обов'язково до виконання, але виконання може бути різним. Тому що безпосереднім виконавцем є Трамп, а він залежний від російського президента. Залежний, бо скомпрометований діями Путіна і російських спецслужб, і щодо його зв'язків з Росією ведеться слідство. Тобто, на думку Путіна, Трамп може виконувати зобов'язання щодо санкцій, але не до кінця. Тобто Росія грає в цю гру, розуміючи, що навіть жорсткі вимоги можна якось обійти", - відзначає експерт.

Детальніше про санкції щодо Росії читайте в матеріалі "Апострофа: Терпіння Заходу лопнуло: Путін готується до жорсткого удару.