RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Не можна втрачати час: Тимошенко зустрілася зі спецпредставником США по Донбасу

У п'ятницю, 14 вересня, глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Про це повідомляє офіційний сайт "Батьківщини".

Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема військову агресію Росії на Сході нашої держави, можливі шляхи закінчення війни і досягнення стійкого миру на Донбасі, а також питання двостороннього співробітництва між США і Україною.

Юлія Тимошенко подякувала Сполученим Штатам за допомогу нашій країні і підкреслила, що потрібно активізувати зусилля демократичного світу для якнайшвидшого розв'язання конфлікту на Донбасі.

"Зараз не можна втрачати час. На Донбасі вже відбувається інституалізація незаконних окупаційних угрупувань. Це все далі і далі віддаляє нас від встановлення миру", - сказала вона.

Крім того, лідер "Батьківщини" в черговий раз підкреслила важливість збереження політики санкцій проти Росії до припинення війни на Донбасі і повернення Криму Україні.

Зі свого боку Курт Волкер запевнив у підтримці суверенітету і незалежності нашої держави і підтвердив, що США і надалі докладатимуть зусиль для відновлення територіальної цілісності України і встановлення миру на Сході країни.

Він також зазначив, що місцеві вибори, анонсовані самопроголошеними ДНР і ЛНР восени цього року, є абсолютно нелегітимними і порушують логіку мінського процесу.

У зустрічі, яка відбулася в рамках участі Юлії Тимошенко у 15-тій щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії, також брали участь заступник Голови партії "Батьківщина", голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря та Посол США в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо, що 15-та щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Майбутнє покоління всього" проходить у Києві 13-15 вересня 2018 року. У зустрічі беруть участь понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн.

Дискусії фокусуватимуться на майбутньому – на вирішальних змінах, які матимуть значний вплив на всі аспекти життя. Особливу увагу буде приділено наслідкам новітніх загроз для України. Також у фокусі – виклики, із якими стикається Україна на шляху свого розвитку, зокрема обговорення торкнуться майбутніх президентських та парламентських виборів.