RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Заході розповіли про загрозу нової військової авантюри Путіна

У Росії немає ні можливості, ні бажання завоювати Європу, але вона хоче підірвати єдність Євросоюзу і зруйнувати НАТО.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив відомий американський військовий, екс-командувач Сухопутними силами США в Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес.

"Вони дуже реальні, але це не означає, що вони неминучі або постійні. У Росії більше немає можливості і бажання завоювати Європу, як це було в 70-80-х роках. Ми знаємо, що у них були такі плани, судячи з досліджень і знайденого в архівах після холодної війни. Зате вони хочуть зруйнувати ЄС і НАТО, підірвати єдність союзу. і вони можуть вдатися до обмеженого можливого нападу на Литву, щоб спробувати продемонструвати, що Альянс не може або не буде захищати одного зі своїх членів. Ось така авантюра", - сказав Ходжес.

Тому, підкреслив він, стримування РФ і згуртованість НАТО дуже важливі. "Якщо ми будемо виглядати непідготовленими і роз'єднаними, ризик такого жахливого прорахунку Росії зросте", - зазначив Ходжес.

Детальніше про протистояння РФ із Заходом читайте в матеріалі "Апострофа" - Путін не хоче завоювати Україну і Європу, у нього інші приховані плани - американський генерал.