RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Глава ХОДА Світлична знову обрана до керівництва Конгресу регіональних влад Ради Європи

За результатами голосування, яке пройшло в Страсбурзі 6 листопада, посада віце-президента Палати регіонів Конгресу регіональних і місцевих влад Ради Європи більшістю голосів була віддана голові Харківської області Юлії Світличній.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Знову обрана на посаду віце-президента Палати регіонів Конгресу регіональних і місцевих влад Ради Європи. Вже вдруге, до 2021 року. Продовжуємо відстоювати інтереси України", - написала глава ХОДА.

Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Юлію Світличну обрали вперше в жовтні 2016 року. Також вона входить до складу Бюро Конгресу і Моніторингового Комітету.

Під час першого перебування глави Харківської області на посаді віце-президента, їй вдалосья досягти значних зрушень в комунікаціях з європейськими інституціями. Так, вперше в Україні відбулося засідання Моніторингового комітету однієї з трьох найвпливовіших інституцій Ради Європи-Конгресу регіональних влад РЄ. Представники 31 європейської країни зібралися в Харкові 27 червня 2017 року. А 21 і 22 листопада того ж року Україну відвідало керівництво Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ. Під час візиту відбулися зустрічі з керівництвом країни, пройшло засідання круглого столу "Зміцнення місцевої і регіональної демократії в Україні".