RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Генсек ОБСЄ зробив скандальну заяву про Україну і бойовиків ДНР-ЛНР

Генсек ОБСЄ Томас Гремінгер в інтерв'ю заявив про "провокації з обох сторін" на Донбасі і поставив в один ряд створення нової помісної української церкви з "виборами" на окупованих територіях Донбасу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Osnabrücker Zeitung".

Також Гремінгер згадай про законодавство про мову і освіту в Україні. Крім того, він назвав окуповані території Донбасу "республіками повстанців".

"Це вписується в більш широку картину українсько-російських відносин з рядом інших питань: законодавство про мову і освіту, прагнення до незалежності Православної Церкви в Україні, невирішеної проблеми окупованого Криму, незаконних виборів в обох республіках повстанців і ситуації уздовж лінії зіткнення в Донбасі. Неодноразово відбувалися провокації з обох сторін. Скрізь ми бачимо: чи ситуація застоюється, або вона мляво розгойдується", - заявив генсек ОБСЄ.

На думку, Гремінгера, для встановлення миру на Донбасі необхідні "кроки щодо умиротворення ситуації з боку обох держав". Крім того, на поступки повинні піти держави "нормандської четвірки", щоб почати реалізацію політичної частини Мінських угод.

Такі висловлювання генсека ОБСЄ викликали обурення багатьох в Україні.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що ВСУ нібито готують на Донбасі провокацію з використанням хімічної зброї.