RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Дипломати і глава ХОДА Світлична відкрили в Харкові почесне консульство Словаччини

Міністри закордонних справ Словаччини і України і глава ХОДА Юлія Світлична відкрили 15 січня в Харкові почесне консульство Словаччини.

Це вже 14-е дипломатична установа, відкрита в Харківській області, передає прес-служба облдержадміністрації.

Задзначається, що глава Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак провів в Україні ряд робочих зустрічей з керівництвом країни і відвідав Харківську область, де обговорив з Світличною подальший розвиток відносин з областю.

Лайчак зазначив, що в останній раз був в Харкові три місяці тому, і радий повернутися в регіон.

"І для цього є 3 причини. По-перше, Харків - прекрасне місто, по-друге, у нас є багато хороших проектів співпраці і, по-третє, у нас є величезний потенціал розвитку наших контактів в майбутньому. Саме тому ми вирішили відкрити почесне консульство в місті Харкові", - сказав він.

Лайчак вказав на значні перспективи для подальшого розвитку відносин між Харківською областю і Словаччиною і висловив упевненість в тому, що відкриття Почесного консульства матиме позитивний вплив на цей процес.

Глава українського МЗС Павло Клімкін в свою чергу зазначив, що відкриття консульства дозволить використовувати унікальні дружні людські зв'язки у всіх сферах.

"Сподіваюся, що і Слобожанщина зовсім іншим чином засвітиться в Словаччині", - сказав міністр.

Він акцентував, що у Харківській області великий потенціал - чи не найбільша кількість представників серед співробітників міністерства з Харківської області.

Глава ХОДА Юлія Світлична зазначила, що принципові домовленості щодо напрямків розвитку співробітництва Харківського регіону та Словаччини вже є.

"Наші пріоритети - це відкриття промислових майданчиків в Словаччині, а також співпраця з розвитку машинобудування, харчової промисловості, проектів енергозбереження, гуманітарних і освітніх", - сказала Світлична.

Почесним консулом Словацької Республіки в Харкові призначено голову правління ВАТ "Корпорація ФЕД" Віктора Попова.