RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Росії прискорено взялися за видачу паспортів жителям Донбасу: опубліковано відео

У Новошахтинську в Ростовській області РФ, 29 квітня був екстрено відкритий Центр видачі російських паспортів жителям окупованих територій України з Луганської області.

Про це повідомив російський "Інтерфакс".

Уточнюється, що свою роботу центр розпочав в тестовому режимі, до обіду 29 квітня він почав отримувати інформацію про населення від "уповноважених органів ЛНР".

"Центр починає роботу в тестовому режимі. Ми приймаємо зараз документи від уповноважених осіб ЛНР. У міру зростання звернень ми будемо збільшувати кількість таких пунктів", - заявив представник Головного управління у справах міграції МВС РФ Кирило Алзінов.

Російський чиновник зазначив, що українцям, які бажають отримати російське громадянство, тепер не потрібно буде отримувати дозвіл на проживання в РФ або посвідку на проживання.

Також Алзінов анонсував відкриття відповідного центру і для українців з окупованих територій Донецької області.

У той же час, колаборант, який називає себе "заступником начальника управління міграційної служби ЛНР" Руслан Найда пояснив, що жителям окупованих районів Луганщини не потрібно виїжджати в Росію для подачі документів - їх достатньо подати за місцем проживання, а уповноважена особа відвезе їх в Новошахтинськ.

"Заявник особисто повинен буде приїхати за паспортом, коли ми від наших російських колег отримаємо інформацію про прийняте позитивне рішення щодо конкретної людини", - сказав Найда.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр соціальної політики Андрій Рева жорстко висловився про людей, які проживають на окупованих територіях Донбасу, заявивши, що всі проукраїнські жителі покинули регіон, а решта лише очікують російських пенсій і допомоги.