RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Відомий режисер описав українську місію Путіна

Відомий російський режисер-кінодокументаліст Віталій Манський, що народився у Львові, вважає Україну ключовим елементом в плані президента Росії Володимира Путіна із відновлення імперії.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Манський зазначив, що Путін відкрито називає розпад Радянського Союзу найбільшою геополітичною трагедією ХХ століття і ставить перед собою завдання відновити російську імперію.

"Україна для нього - визначальна країна. Ну не з Абхазією ж відновлювати імперію!", - сказав режисер.

Кінодокументаліст впевнений, що з метою встановлення контролю над Україною Путін за допомогою хитрості і економічного тиску "зніс" третього президента України Віктора Ющенка після його першого терміну і "посадив" у президентській крісло Віктора Януковича.

"Коли пройшов перший Майдан і прийшов Ющенко, через хитрощі і економічний тиск Ющенко був знесений після першого ж терміну. І вони все-таки посадили Януковича, який, цілком очевидно, був орієнтований на Москву. Їм здавалося: "Не питання, ну так, бувають якісь зриви, але ми зараз все відновимо". Втрата України - такий глобальний надлом стрункого плану Путіна", - сказав режисер.

Манський вважає, що ідеологічна машина Путіна відверто і відкрито позиціонує Україну частиною Росії: знімає фільми про київського князя Володимира, встановила йому пам'ятник біля Кремля.

"Але і під час Третього рейху керівник Німеччині теж був вельми відвертий у своїх прагненнях. І анексія Австрії була його перемогою, після якої він і дозволив собі почати те, що привело до його кінця і фактично до катастрофи всієї Німеччини", - зазначив режисер.

Раніше "Апостроф" повідомляв про плани уряду РФ спростити надання російського громадянства українцям як "носіям россійської мови".