RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Названо вражаючу суму втрат України через агресію Росії

Залишкова вартість об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях Донбасу і в анексованому Криму становить близько 85 мільярдів гривень.

Про втрати економіки України через російську агресію написав на своїй сторінці міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Прямі втрати в 2014-2015 роках склали 15-20% ВВП. За оцінками, загальні втрати становлять від $ 50 до $ 150 млрд (наприклад, Андерс Аслунд (аналітик Atlantic Council, - ред.) Дає оцінку 100 млрд)", - зазначив Милованов.

Міністр також повідомив, що оцінка залишкової вартості об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях становить близько 85 млрд гривень.

Зокрема, на території включеного Криму і Севастополя зареєстровано 57,7 тис. Об'єктів нерухомого держмайна залишковою вартістю 46 млрд Гівен; на території Донецької області - майже 120 тис. об'єктів вартістю 33 млрд гривень; на території Луганської області - майже 70 тис. об'єктів нерухомого вартістю 23 млрд гривень.

"За оцінками Фонду державного майна, близько 70% держактивів на території Донецької та Луганської областей розташовані на непідконтрольних територіях", - додав Милованов.

Як повідомляв "Апостроф", українські патріоти на тимчасово окупованій бойовиками території Донбасу написали послання для ЗСУ.