RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українські експерти в Німеччині розповіли, як покарати Росію за агресію: головні кроки

Експерти департаменту зовнішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Микола Капітоненко та Анастасія Глушко в Берліні представили аналіз сучасного стану режиму санкції проти РФ і шляхи його вдосконалення.

Як повідомили в прес-службі МЦПД, дипломатичний брифінг "Санкції проти Росії: успіхи, невдачі та перспективи на майбутнє" відбувся в середу, 4 березня, в берлінському офісі Європейської Ради з міжнародних відносин (ECFR Berlin).

У цьому заході взяли участь європейські дипломати, аналітики і експерти, модерував його старший політичний експерт берлінського офісу ECFR Густав Грессель, а партнерами виступили ECFR і Міжнародний фонд "Відродження".

Як зазначив під час презентації дослідження МЦПД Микола Капітоненко, поєднання санкцій різних типів дозволить здійснювати більш системний вплив на російську політику, а процедура періодичного їх продовження буде сигналізувати про залежність характеру санкції тиску від конкретних змін в поведінці РФ.

За словами Анастасії Глушко, незважаючи на те, що списки осіб, до яких застосовуються персональні санкції, розширюються, до сих пір принаймні 14 фізичних та 1 юридична особа уникли санкцій.

Нагадаємо, що раніше експерти МЦПД представили дослідження щодо режиму санкції проти РФ у Вашингтоні, а також Брюсселі, Талліні, Римі та Варшаві.

Завантажити дослідження "Санкції проти Росії: нинішній стан, перспективи, успіхи і прогалини багатостороннього міжнародного режиму санкції проти Російської Федерації" можна за посиланням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США прийняли рішення ввести санкції проти трьох організацій, які займаються оборонною промисловістю в Росії.