RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Названо дату переговорів "нормандської четвірки" щодо Донбасу

Відеоконференція міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", яку планують провести на наступному тижні, може відбудуться 30 квітня.

Про це повідомили "Суспільному" в Міністерстві закордонних справ України.

Прес-секретар МЗС Катерина Зеленко підтвердила, що міністри закордонних справ Німеччини, Франції, України і Росії проведуть відеоконференцію щодо забезпечення прогресу в спробі подолання конфлікту на сході України на наступному тижні.

"Проведення відеоконференції міністрів країн "нормандської четвірки" попередньо заплановано на 30 квітня", - зазначила вона.

Нагадаємо, що 9 грудня 2019 в Парижі відбувся саміт лідерів нормандської четвірки за участю президентів Франції, України, РФ і канцлера Німеччини.

На зустрічі лідерів чотирьох країн в грудні була досягнута домовленість про пожвавлення мирного процесу і обмін полоненими. Втім, не вдалося вирішити важливі питання, такі як графік місцевих виборів і контроль кордонів в регіоні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські політики, журналісти, активісти та пересічні небайдужі громадяни підвели підсумки переговорів в "нормандському форматі", які відбулися 9 грудня в Парижі.