RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Провокації бойовиків на Донбасі: Кулеба зробив жорстку заяву на адресу Росії

Обстріли позицій Об'єднаних сил з боку бойовиків на Донбасі, в результаті яких загинув один військовослужбовець, а другий - отримав поранення, змусили міністра закордонних справ України Дмитра Кулеба вимагати термінового розмови з главою МЗС Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Про це міністр Кулеба повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Провокації на Донбасі глава МЗС назвав очевидними спробами зірвати режим припинення вогню і створити суттєві перешкоди для процесу мирного врегулювання в цілому.

Дмитро Кулеба повідомив, що Україна негайно задіє координаційний механізм реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння Спільного центру контролю і координації. Також МЗС поінформував про інцидент Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

"Крім того, я ініціював термінову розмову з Міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим для обговорення ситуації, що склалася і шляхів виходу з неї", - додав Дмитро Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 6 вересня, в районі населеного пункту Новгородське (Донецька область) отримали поранення двоє військовослужбовців, спецавтомобіль яких підірвався на невідомому вибуховому пристрої