RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Це дуже небезпечна ситуація": ЄС закликав Росію відвести свої війська від кордонів України

У понеділок, 19 квітня, в Євросоюзі звернулися до уряду Росії із закликом не нагнітати ситуацію на кордоні з Україною і відвести свої війська.

Таку заяву зробив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у відеозверненні перед переговорами глав МЗС країн ЄС.

За його словами, в Євросоюзі будуть обговорювати ситуацію на українському кордоні, де розгорнуті російські війська для польових навчань.

"Це дуже небезпечна ситуація, ми закликаємо Росію відвести свої війська від кордону з Україною", - підкреслив Боррель.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 16 квітня, президент України Володимир Зеленський відвідав Париж, де провів переговори з французьким президентом Еммануелем Макроном. До розмови президентів у форматі відеозв'язку приєдналася також канцлер Німеччини Ангела Меркель. Приводом для цієї зустрічі стало зосередження російських військ на кордоні України, яке загрожує ескалацією військового конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", після зустрічі із Зеленським Еммануель Макрон висловив бажання поговорити з російським лідером Володимиром Путіним. Темою переговорів стане загострення ситуації навколо Донбасу.