RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Замішаний Путін: Британія звинуватила Росію в крадіжці формули вакцини проти COVID

Російські шпигуни вкрали формулу вакцини Oxford/AstraZeneca Covid і використовували її для створення своєї Sputnik V. Британські служби безпеки при цьому заявляють, що у них є докази, котрі підтверджують це твердження.

Про це повідомило видання TheSun.

За словами британських спецслужб, російським шпигунам вдалося заволодіти життєво важливими даними для створення своєї вакцини від коронавірусу. Російська вакцина Sputnik V була розроблена за аналогічною технологією.

У минулому році розвідка буквально вказала "пальцем" на президента Володимира Путіна. Повідомлялося, що вони були "більш ніж на 95 відсотків" впевнені, що російські хакери, котрі спонсуються Москвою, націлилися на організації Великобританії, США і Канади, які розробляють вакцину проти Covid.

Депутат Боб Сілі, експерт з російських справ, сказав: "Я думаю, нам потрібно серйозно поставитися до російського і китайського шпигунства".

"Будь то крадіжка формули Astra-Zeneca або шантаж нас в енергетичних питаннях з боку цих авторитарних і тоталітарних режимів, нам потрібно порозумнішати", - додав він.

Міністр внутрішніх справ Деміан Хіндс сказав сьогодні: "Ми живемо в світі, де існує державна діяльність, спрямована на промислове і економічне шпигунство.

Ми стикаємося з погрозами цього типу, які відрізняються одна від одної, вони більш витончені, більш масштабні, ніж будь-коли раніше.

Постійно є іноземні держави, які хотіли б отримати конфіденційну інформацію, в тому числі, іноді, комерційну таємницю ".

Раніше ми також повідомляли про те, що в Туреччині затримали озброєного шпигуна з паспортом РФ і його подільників.