RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

На що здатний Путін у війні із Заходом: названо найгірший сценарій

На думку Путіна, в даний період часу Захід досить слабкий і вразливий, що може дозволити йому змінити баланс сил в регіоні. Його потенційні агресивні дії у Чорному морі загрожують не лише Україні, а й іншим найближчим сусідам та європейським партнерам.

Такі тези озвучив у ході онлайн-брифінгу для закордонних ЗМІ голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, – передає "Укрінформ".

Український міністр переконаний, що зараз Кремль розглядає можливість кардинальної перестановки балансу сил у Європі за допомогою повномасштабного військового вторгнення до України. Росія вважає, що зараз ситуація в регіоні склалася дуже сприятливо для такої авантюри з боку Москви. Майже всі європейські держави здебільшого зайняті своїми внутрішніми проблемами.

"За гіршого сценарію Росія може спробувати підірвати архітектуру безпеки, яка склалася в період після "холодної війни" в Європі, і перекроїти кордони силою, як це вже було в 2008 році в Грузії та в 2014 році, коли вона анексувала Крим і почала війну на Донбасі”, - сказав він.

Також Кулеба зазначив, що якщо напад на Україну станеться, то він буде здійснюватися відразу за кількома напрямками, включно з Кримом і Чорноморським узбережжям України.

Згідно з наявною у нас інформацією, потенційна військова операція Росії включатиме велику частину військових дій у Чорному морі. І тому Румунія та інші партнери у Чорному морі, на нашу думку, мають бути стурбовані російським планом так само, як і в Україні, і бути віддані стримуванню Росії, як і ми”, - зазначив міністр і ще раз наголосив, що агресивні дії Росії – це не лише українська проблема.

Раніше ми також повідомляли про те, як Росія може пробивати "коридор" до Криму.