RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Фантики" замість результату: у чому провальність зовнішньої політики Банкової у 2021 році

Міністерство закордонних справ України не спромоглося правильно відреагувати на виклики 2021 року. Більше того, зовнішня політика України безініціативна, недалекоглядна, а ситуація стала небезпечнішою.

Таку думку "Апострофу" висловив експерт МЦПД Микола Капітоненко.

"Було багато шуму, піарилися, створювали нові формати: Люблінський трикутник, асоційовані тріо, Кримську платформу запускали. Також ми підписали хартію про стратегічне партнерство зі США, ще ми підписували декларації з європейськими країнами про те, що вони не проти, щоб Україна стала членом ЄС, але все це не мало змісту, тобто це просто "фантики". І тому до жодної з наших ключових цілей ми не наблизилися, а від деяких, можливо, віддалилися", - зазначив він.

На думку експерта, Україні наприкінці року ясно дали зрозуміти, що членство в НАТО не світить найближчим часом, та й до членства в ЄС не рухаємось, ближче не стаємо. Саміт Україна-ЄС був важливим із цього погляду, але не з погляду якихось проривів.

"У нас плутанина у відносинах із ключовими центрами сили – США – Європа – Китай – Росія, ми до ладу не знаємо від кого чого ми хочемо. У нас глухий кут у відносинах з Росією та з війною на Донбасі", - додає Капітоненко.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Зовнішньополітичний провал: із чим підходять до кінця року дипломати Єрмака.