RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Обирає свою долю: Борис Джонсон підтримав Україну зі штаб-квартири НАТО, відео

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відвідав штаб-квартиру НАТО у Брюсселі. Під час свого візиту політик записав відеоролик, у якому він висловив слова підтримки на адресу України.

Відповідний ролик Борис Джонсон опублікував у Twitter.

За словами глави британського уряду, все, чого хоче Київ, це мир, суверенітет та право на те, щоб самим обирати свою долю та альянси. Джонсон підкреслив, що його країна завжди відстоювала подібні прагнення незалежних держав, а отже, і зараз Лондон не відступить.

"Україна нічого не просить, окрім миру та суверенітету, можливості обирати свою долю, і шукає свої альянси, як і будь-яка незалежна держава. Британія завжди відстоювала ці принципи, і ми не відступимо зараз", - заявив Джонсон.

На думку прем'єр-міністра, стягування російських військ до державних кордонів України – це найбільший виклик для європейської безпеки з часів "холодної війни".

Також Джонсон підкреслив, що в ході свого візиту до штаб-квартири НАТО він обговорює з генсеком Єнсом Столтенбергом, що можна разом зробити, щоб Захід протистояв цій загрозі і чим допомогти Україні.


"Насамперед, ми працюємо над тим, щоб мати дуже жорсткий пакет економічних санкцій, готових до автоматичного застосування, коли перший чобіт російського солдата перетне суверенну територію України. Ми працюємо над зміцненням східних кордонів НАТО зі значною кількістю військ, кораблів та літаків Сполученого Королівства , які розгортаються скрізь у країнах східних кордонів НАТО", – сказав він.

Крім цього, Джонсон також додав, що Великобританія і надалі надаватиме військову допомогу Україні. Це стосується і навчання українських військових у рамках британської місії Orbital, та надання протитанкових комплексів NLAW для ЗСУ.

Також британський прем'єр закликав колективний Захід бути єдиним та рішучим у питанні протистояння російській загрозі.

Раніше ми також повідомляли про те, як міністр закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс опинилася в центрі дипломатичного скандалу - вона заявила, що Лондон не визнає Ростов та Воронеж російськими територіями .