RU  UA

Як росіян тримають у покорі: політолог відкрив "секрет" Путіна

Загроза повномасштабного вторгнення в Україну, як і раніше, витає в повітрі. На побутовому рівні ця війна не потрібна ні українцям, ні росіянам. Але все ж чинна російська влада продовжує свій диктат.

На чому тримається режим Путіна, і чому для нього важливо в очах росіян будувати переможця в геополітичній боротьбі із Заходом, розповів в ефірі програми "Руно" на Апостроф TV російський політолог Дмитро Орєшкін.

За словами Орешкіна, Путіну нема чого запропонувати своїй країні та своєму народу. Його влада тримається лише на страху.

"Звичайно ж, страх. Але є ще потужний інформаційний тиск, інформаційна ізоляція. Плюс до цього, велика кількість грошей, які з'явилися зокрема завдяки ринковим реформам. З'явилася приватна власність, з'явився рубль, що конвертується, з'явилася ринкова економіка. Плюс до цього - величезне зростання цін на нафту, що золотим потоком полилося у засіки батьківщини.

Він надзвичайно багато платить пропагандистам. Найяскравіші представники пропаганди зарплати по 200 тисяч доларів на місяць. За такі гроші можна будь-яку "шнягу" нести з полум'ям віри в очах. Думаю, що вони навіть щиро це несуть, бо де ще могли б стільки заробити? Тільки у путінській Росії. І в цьому сенсі вони патріоти путінської Росії, тому що вона їх якісно, рясно і смачно годує.

У Радянському Союзі такої можливості не було. Там навіть найголовнішим начальникам платили приблизно стільки, скільки кваліфікованому робітнику десь у Мічигані у США. І їх це моторошно ображало. А зараз у Росії капіталізм, грошей багато. Соловйову, Скабеєву, Шейніну, Кисельову платять зарплати такі, що українським телеведучим, телезіркам такі гроші й не снилися", - переконаний політолог.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Вихід битви Путіна за Україну вирішено наперед - Дмитро Орєшкін