RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Американський дипломат назвав країни, на які може напасти Росія

Російський президент Володимир Путін має прагнення встановити кордони імперської Росії. А відтак - може посягнути на низку країн.

Таку думку висловив американський дипломат Роберт Пірсон у статті видання The Hill.

Військові дії з боку Росії загрожують Естонії, Латвії, Литві, Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії, Болгарії та Молдові, стверджує він.

Дипломат переконаний, що НАТО мусить подумати про європейську безпеку після закінчення війни в Україні та визначити, якою має бути архітектура безпеки Європи. Інакше - Москва надалі залякуватиме та погрожуватиме усім прикордонним державам Альянсу та Молдові.

Такі плани Росія може спробувати втілити, якщо "виживе" в Україні. Кремль може зробити присутність російських військ напівпостійним у Білорусі на кшталт Сирії та Казахстану. Спробує активізувати діяльність у Калінінграді та поблизу російських кордонів у Прибалтиці для залякування країн Балтії, НАТО, Польщі і Німеччини, пише Пірсон.

Захід повинен не просто грати "в обороні", а мусить "вдихнути нове життя" в обіцянку, яка спонукала колись дипломатію покласти край холодній війні, і створити єдину та вільну Європу, переконаний він.

Нагадаємо, що Росії не сподобався намір Фінляндії вступу до НАТО і почала стягувати свої війська до російсько-фінського кордону, на що фіни відповіли досить саркастично - вони розмістили колону тракторів на кордоні з РФ.