RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

Всі новини

Окупанти дадуть "коридори" іноземним суднам в Азові та Чорному морі: що це означає

Російські окупанти відкривають два коридори для виходу іноземних суден із портів на Чорному та Азовському морях. До цього з України не могли виїхати десятки мільйонів тонн зерна через блокаду чорноморських портів країною-терористом РФ.

Про це повідомило Міністерство оборони Росії, пишуть росЗМІ.

Зазначається, що в Чорному морі відкриють коридор для виходу з портів Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаків, Одеса та Південний у бік південного заходу від територіального моря України. Його протяжність - 80 миль, ширина - три милі.

В Азовському морі буде відкрито коридор для виходу з порту Маріуполь у напрямку Чорного моря. Його довжина становитиме 115 миль, а ширина - дві милі.

Як пишуть ЗМІ, зважаючи на все, українських кораблів ці "коридори" не стосуються. Проте, якщо вони відкриються, то іноземні судна зможуть вивозити українське зерно.

Як повідомлялося, у Литві вважають, що НАТО чи Рада Безпеки ООН мають створити гуманітарні коридори для постачання зерна з портів України, заблокованих РФ. Крім того, постачання Україні необхідного озброєння дозволило б їй самостійно зняти блокаду.

Також ми писали, що російські окупанти масово викрадають в Україні зерно – станом на тиждень раніше було вивезено мінімум 400–500 тисяч тонн зерна на суму понад 100 млн доларів. Практично всі кораблі, що виходять із зерном із Севастополя, перевозять викрадену українську продукцію.