RU  UA

В очікуванні F-16: які ще моделі літаків може отримати Україна

Поки Україна очікує на надання винищувачів F-16, не виключено, що європейські партнери можуть нам надати бойові літаки інших моделей.

Про це Апостроф TV повідомив військовий аналітик Петро Черник.

"Наприклад, французький Dassault Mirage 2000 або у шведів є JAS 39 Gripen - чудова невибаглива машина, яку можна назвати зменшеною копією F-16. Вона може обслуговуватися навіть у польових умовах. У німців є на озброєнні бойові літаки класу Tornado. Британці мають багатоцільові винищувачі 4-го покоління Eurofighter Typhoon. Британський прем'єр Ріші Сунак вже доручив своєму міністерству оборони вивчити, в якому стані перебуває їхня авіація і чим вони можуть у цьому плані допомогти нашій країні", - заявив Черник.

Читайте також: Поки що тільки МіГи: чи отримає Україна F-16

За його словами, союзники України показують лише невелику частину того, що вони нам надають.

"Як показували події останнього року, західні партнери показують лише 15-20% від того, що вони нам надають. Якщо наші західні союзники кажуть, що "Так, ми дамо бойові літаки", це означає, що вони нам їх точно нададуть", - підсумував військовий аналітик.

Про те, які літаки зможе отримати Україна і коли це може статися, читайте у матеріалі "Апострофа": Новий виток авіаторгів: коли Захід дасть Україні бойові літаки

  • Вас також може зацікавити:

Нові перспективи F-16 для України та супер-"аналоговнєт" в Росії

Літаки F-16 дадуть ЗСУ кілька переваг, але у ближньому бою можуть і програти – генерал-полковник Сергій Дроздов

Масова атака літаками дасть Україні цікаву картинку - експерт з авіації