RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Що дасть Україні дозвіл США на удари по Росії ATACMS – журналіст навів приклад

Дозвіл США на використання ATACMS по території Росії може суттєво знизити ризики обстрілів цивільної інфраструктури України.

Про це повідомив журналіст і політолог Майкл Накі у своєму блозі.

Так, він навів приклад, коли США дозволили використовувати HIMARS по Білгородській області, і це частково убезпечило Харків.

"Дозвіл (США) на удари по частині Білгородської області, коли Росія почала наступ у Харківській області, вирішив проблему випуску зенітних ракет з С-200 по Харкову, яка не вирішувалася 2 роки. США дали дозвіл, і ці комплекси були знищені HIMARS за 2 дні. І більше немає обстрілів Харкова цими ракетами", - заявив він.

За словами журналіста, Росія активно використовує аеродроми поблизу України для обстрілів стратегічною авіацією, і використання по ним ATACMS могло б знизити загрозу для українських міст та об'єктів.

"Недавні масовані обстріли України були з використанням тих аеродромів, які знаходяться в радіусі дії ATACMS. Тобто, як мінімум, час підльоту збільшився б, як максимум - були б знищені бомбардувальники і можливості Росії використовувати ці літаки" , - зазначив Накі.

Раніше Росія прибрала 90% своїх літаків на військові бази за межами радіусу дії американських ракет ATACMS, в очікуванні, що США дадуть Україні дозвіл на їх використання по російській території.