RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна може поступитися Росії проведенням Євробачення-2017

Міністр фінансів Олександр Данилюк припускає, що Україна може передати право проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 іншій країні через високу вартість заходу.

Про це він написав у своєму блозі на Економічній правді.

"Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 млрд гривень – це величезна сума. Зрештою, світ знає п'ять прикладів передачі права на проведення конкурсу", – зазначив міністр.

Зокрема, він нагадав, що Євробачення в 1960 році відбулося не в країні-переможці – Нідерландах, яка відмовилася від проведення конкурсу, а у країні, що посіла друге місце, Великобританії.

Нагадаємо, на Євробаченні-2016 перемогу здобула українська співачка Джамала, на другому місці була виконавиця з Австралії, а на третьому – представник Росії Сергій Лазарєв.

За правилами "Євробачення", конкурс може проходити лише на європейському континенті через різницю в часі, фінансові і технічні труднощі з проведенням його в іншій півкулі. Тому навіть якби Австралія виграла, конкурс відбувся б у країні, що посіла друге місце. Таким чином, у разі відмови України, конкурс відбудеться в наступній за балами країні – а це Росія.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні конкурсу генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) "UA:Перший" Зураб Аласанія розповів про те, що у разі, якщо перемогу на Євробаченні-2016 здобуде Лазарєв, Україна відмовиться від участі в конкурсі в 2017 році.