RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ліквідація Гіві: Тимчук розповів про мрію вбитого бойовика обійти Захарченка

Ліквідований бойовик Михайло Товстих (Гіві) заважав ватажкові "ДНР" Олександру Захарченку, тому що хотів піти від його посередництва і самостійно спілкуватися з кураторами з РФ.

Такої думки дотримується координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що вбивство бойовика було дуже вигідним для Захарченка, який неодноразово заявляв, що його накази ігноруються. Батальйон "Сомалі", яким командував Гіві, відрізняється від інших підрозділів бойовиків. Він укомплектований місцевими жителями і командував ним громадянин України, а не російський офіцер.

Експерт вказує на те, що чутки про ліквідацію Товстих ходили дуже давно, але для цього вибирався зручний момент.

"У той же час в самому "Сомалі" встановилася жорстка диктатура Гіві, чим були незадоволені рядові бойовики. Коли обурення зросло до критичного рівня, Захарченко зрозумів, що це його щасливий момент і вирішив прибрати Гіві. Українці поплескають у долоні, бойовики теж будуть задоволені. Тобто всім добре", - говорить Тимчук.

За словами експерта, ліквідації бойовиків на Донбасі будуть продовжуватися і далі. Наступним може стати будь-командир батальйонів так званих республік.

"На окупованих територіях йде поділ. Дерибан відбувається як на місцевому рівні, так і в плані розподілу допомоги з Росії. В умовах, що склалися, там всі проти всіх. Тому сказати, кого ліквідують наступним, складно – вибір у Захарченка великий. Але треба відзначити, що багато хто з ним вже співпрацюють", – повідомив нардеп.

Тимчук вважає, що самі ватажки "ДНР-ЛНР" Захарченко і Плотницький стали предметами торгу для РФ. Їх можуть використовувати для переговорів по вирішенню конфлікту. Однак в будь-який момент може статися їх заміна на інших людей.

Всі новини про смерть бойовика Гіві читайте в трансляції на сайті "Апострофа".

За матеріалами "Гордон".