RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Потрібен правовий вихід з ситуації з блокадою Донбасу - Соболєв

Для того щоб врегулювати ситуацію з блокадою Донбасу, потрібно піти правовим шляхом і прийняти відповідний закон.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив народний депутат Єгор Соболєв. Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, розробленим Соболєвим, Оксаною Сироід і іншими депутатами, який передбачає врегулювання питання.

"Я за те, щоб ми найближчим часом проголосували за цей закон в першому читанні, швидко провели дискусію з тими, хто має поправки і прийняли його в цілому. Чим швидше парламент знайде законний вихід з цієї ситуації, тим буде краще для всіх. Звичайно ми не ідіоти, нам потрібен дуже хороший план, як замінити товари, які можна назвати критичним імпортом, як реорганізувати інфраструктуру. Тому потрібен план, який потрібно виробити разом з директорами великих підприємств, щоб убезпечитися від залежності від окупанта. Потрібно зупинити торгівлю на крові і одночасно врахувати інтереси промисловості", - заявив Соболєв.

За словами народного депутата, окупанти готуються використовувати блокаду в своїх цілях.

"Я зараз отримав страшну інформацію, що готується масове навмисне знеструмлення і відключення тепла в багатьох населених пунктах Луганщини та Донеччини, щоб все померзло, включаючи людей і труби. І людям тоді скажуть, що це ми винні, і будемо мати гуманітарну і інфраструктурну катастрофу. І ми зараз думаємо як убезпечити себе від такої цинічної спецоперації ", - додав Соболєв.

Парламентарій зазначає, що є зв'язок між блокадою і загостренням в Авдіївці.

"Люди, які торгують, вони на все готові і їх візити, гучні заяви, телевиступи, навколо обстрілів в Авдіївці в значній мірі були пов'язані з бажанням відвернути увагу від того, що в декількох кілометрах від Авдіївки ешелон за ешелоном приносять їм прибуток. Вже не перший раз з нашого боку використовують путінську тактику застосування війни як психологічної операції. Він кров'ю змушує українців погоджуватися на Мінськ-1, Мінськ-2, а зараз я думаю, буде - Мінськ-3. Але мені здається, хтось з нашої сторони взяв ці технології. Це страшно говорити і навіть припускати. Але якщо подивитися на ланцюг подій, дуже часто така логіка виникає ", - підсумував він.

Більше про те, хто покриває корупцію на Донбасі і як виникло протистояння між антикорупційними органами, читайте в повній версії інтерв'ю на сайті "Апострофа".