RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Обшуки у Dragon Capital: Абромавічус вказав на негативні наслідки для України

Обшук в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital, який сьогодні, 26 квітня, провели співробітники Служби безпеки України, можуть привести до зниження політичної, фінансової і військової підтримки України з боку країн Заходу. Про це в коментарі "Апострофу" заявив екс-міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

За його словами, Dragon Capital є компанією, яка активно просуває українські реформи за кордоном і привела мільярди доларів інвестицій.

"Тому це дивно, коли під якимось лівим приводом - нібито у пошуках несертифікованого програмного забезпечення - вриваються люди і вилучають оргтехніку. Там, куди ми рухаємося, так не чинять", - зазначив Абромавічус.

За його словами, власник Dragon Capital, президент Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала критикує українську владу тільки всередині країни, а за кордоном розповідає про позитивні зміни в Україні.

"Такі новини (про обшук під надуманими причинами - Ред.) моментально, через соцмережі, доходять до адресатів в столицях тих країн, які нам допомагають, і такі новини точно нам не допоможуть", - додав екс-міністр.

Більш докладно про наслідки обшуку в інвестиційній компанії читайте в матеріалі "Обшуки у Dragon Capital: до України прийшли заморозки", опублікованому на "Апострофі".